Archive for the ‘ Kotak hidup aku ’ Category

Oh my!~

Ahlan wasahlan wa marhabanbikum ~~

Fuhahaha, dah lame sangat dah rasenye tak update blog terbengkalai ni. (giler, memang out of date sangat-sangat dah ni). Sampaikan 3rd last blog entri 1st day prac, skang ni dah abis siap sebulan lepas da!! Wawawa,  nearly 4 months tuu.. Banyak betul perkara terjadi and aku tak plak nak update kat sini. (ade reader ke~ heheh).

Okay la aku update sket tentang abit here and there. 1st yang aku kena bagitahu, harddrive aku dah ilang.. Some of you sedia maklum minggu last prac aritu rumah aku kena masuk pencuri and my school’s bag kena rembat dek pencuri tu.. huhuhahahehe, ades !!~ Sangatla bengang tahap cipan nak beranak mase tu, tapi dah takde pape da skang. Redha je la (redha menda tu ilang, tak redha orang tu curik.. nges nges) mungkin takde rezeki or there’s something that Allah want to remind me of. Mungkin la kan, tu je la alasan yang aku boleh terima untuk merawat hati yang lara ini.. wekk~ ayat takleh blah.

Continue reading

HP Netbook

Well, today I feel kinda happy + relieved because my long-awaits Hp Netbook has finally arrived!!

It was black, sleek and so lightweight. Well, considering it was a netbook, the weight shouldn’t differ much from brand to brand isn’t it? I got a call to have me pick it up from a delivery company named TiongNam and luckily it was really near to my house. Only 1 kilometre away (or less) and I’m glad it wasn’t too far or else I might want to rethink about getting it tomorrow or some other time.. haha..

Anyway, pictures speak louder than words. So I’ll let you guys peek abit of it.. hehe.. No touch k? =) Continue reading

I’ve been lazy

Its been quite few weeks since aku update blog ni.. haddoi…

I dunno what get into me, tapi memang rasa malas sangat nak update blog ni even though I had a blast weekend minggu lepas. Been hanging out on weekend just with friends is something I haven’t done for like a month or two. So, its kinda refreshing and although tak banyak pun aktiviti kitorang buat, tapi happy la jugak mem’bazir’ mase gitu sekali sekala.. hihi..

Aku letak pic je lah, layan..

Continue reading

1st day, 3rd phase practical

hmm, so its done.. harini 1st day aku gi S.K Che Deris which is not so far if compare to S.K Che Latiff.. it took around 10-12min with a so-so traffic.. sekolah nye tak besar sangat, tak lah kecik.. if orang tengok; “yes, it is a school”.. dengan bangunan 4 tingkat (2) and bangunan 3 tingkat (1) ditambah lagi beberapa blok bangunan lain, it does look like a working school.. hehe

sampai je pagi tadi kat perkarangan sekolah, aku gi park @ moto garage and trus menapak ke pejabat.. jumpe la dengan PK (En Wan Ismail) dgn guru pembimbing aku (En Hassan).. seloroh bab bola, bab sukan, bab itu dan ini while waiting for the GB.. yg aku peliknya, takde perhimpunan pagi ?? well, tak la bertanya plak en, kitorang just ikut Ckgu Hassan amik tempat duduk.. memula di berinya bilik kaunseling which ade 4 seats and condition bilik tu mmg very condusive lah kan. cumanya bilik tu agak jauh la (tak sgt pun) dengan bilik guru.. well, bukan sebab kondusif ke tak, tapi sebab nak bersosial, i mean, nak gak la bersembang dgn guru-guru sekolah tu bila-bila free kan.. kalau dah duduk pun bilik jauh2, agaknya susah dah nak menapak ke bilik guru bersembang tak tentu hala ye dak? Continue reading

Surprise Call

Harini aku gerak sorang2 gi PC Depot.. tujuannya nak beli external DVD jek.. memula bajet rm200, tapi lari rm8 sebab aku tengok brand LG ni dia curve sket, so nampak best banding ngan Lite-ion yang cuma petak-petak bentuknya.. haha

Ni la menatang alah yang aku ckp tu.. puas ati sebab masa kecik-kecik dulu pun mmg teringin nak ade external drive camni.. Nampak kemas plak tu sebab curve dia macam sofistikated jek.. hihi.. senang la untuk mini notebook aku yang takde Dvd-drive ni.. nak gune kan skola ke ape nnti takyah tercari-cari dah.. sedia payung sebelum hujan le katakan… Continue reading

Poet of the day..

I’m bored and kinda stuck to my room today for I have nowhere to go and its Friday for __ (fill ur own word) sake.. So I kinda run into this saying and I thought, WTH, this is good 1 I should share it with everyone else..

So there you go:

Continue reading

Fungsi dan Tindak Balas TRICAJUS

Salam ya sodiqoti.

Kat sini aku nak senaraikan beberapa kesan dan tindakbalas TRICAJUS and kenapa terjadi.. kat sini jugak aku sertakan saranan untuk cara pengambilan jus tersebut.. InsyaAllah dengan cara pengambilan yang betul atas dasar usaha serta berdoa, penyakit yang dihidapi pasti beransur pulih..

Continue reading