Archive for the ‘ Ceritera ’ Category

Surprise Call

Harini aku gerak sorang2 gi PC Depot.. tujuannya nak beli external DVD jek.. memula bajet rm200, tapi lari rm8 sebab aku tengok brand LG ni dia curve sket, so nampak best banding ngan Lite-ion yang cuma petak-petak bentuknya.. haha

Ni la menatang alah yang aku ckp tu.. puas ati sebab masa kecik-kecik dulu pun mmg teringin nak ade external drive camni.. Nampak kemas plak tu sebab curve dia macam sofistikated jek.. hihi.. senang la untuk mini notebook aku yang takde Dvd-drive ni.. nak gune kan skola ke ape nnti takyah tercari-cari dah.. sedia payung sebelum hujan le katakan… Continue reading

Advertisements

Perak

Harini aku bertolak dari Taman Desa Kemumin tepat jam 8 pagi.

Biasalah, gerak dgn bestfren aku Ary, kitorang sampai di puncak bukit banjaran titiwangsa tu ada la dalam 9.30 pagi. laju tak? heee, pastu memang rush rush, sampai la di sekolah men. Bukit Jana kat kamunting, Taiping. Menjemput aweks rakan aku ni untuk gi ke USM pulak.

nk dijadikan cerita, aku ni dengan yakin ajak guna jalan lama untuk ke bagan serai lalu kot jalan nak gi semanggol belakang bukit jana tu. walamakatak, aku igt silap road la masuk, sebabkan daripada sepatutnya sejam je dah sampai parit buntar, jadi 2 jam… lalu kot batu kurau, redang panjang, sampai ke alor pongsu! huish… siyes aku takmau lalu jalan ni dah lagi.. memang silap perkiraan btol la. aku harap dorang sempat la sampai USM penang sebelum pejabat USM tu ditutup. Sorry Ary, i’ll compensate you with the coursework~ nanti aku tolong ko wat coursework kasik ko heppi balik k?

random: onepiece is going to have turn-around winning side!~ Wish to see pirate empress helping luffy even more. She totally can wipe out all men if she want to… furyahhh