1st day, 3rd phase practical

hmm, so its done.. harini 1st day aku gi S.K Che Deris which is not so far if compare to S.K Che Latiff.. it took around 10-12min with a so-so traffic.. sekolah nye tak besar sangat, tak lah kecik.. if orang tengok; “yes, it is a school”.. dengan bangunan 4 tingkat (2) and bangunan 3 tingkat (1) ditambah lagi beberapa blok bangunan lain, it does look like a working school.. hehe

sampai je pagi tadi kat perkarangan sekolah, aku gi park @ moto garage and trus menapak ke pejabat.. jumpe la dengan PK (En Wan Ismail) dgn guru pembimbing aku (En Hassan).. seloroh bab bola, bab sukan, bab itu dan ini while waiting for the GB.. yg aku peliknya, takde perhimpunan pagi ?? well, tak la bertanya plak en, kitorang just ikut Ckgu Hassan amik tempat duduk.. memula di berinya bilik kaunseling which ade 4 seats and condition bilik tu mmg very condusive lah kan. cumanya bilik tu agak jauh la (tak sgt pun) dengan bilik guru.. well, bukan sebab kondusif ke tak, tapi sebab nak bersosial, i mean, nak gak la bersembang dgn guru-guru sekolah tu bila-bila free kan.. kalau dah duduk pun bilik jauh2, agaknya susah dah nak menapak ke bilik guru bersembang tak tentu hala ye dak? 

Selepas bincang2 sket, kami pun dptla meja sebegini letak plak kat tengah2 pintu masuk.. sbelah kirinye guru wanita, sbelah kanan sane guru lelaki, so we all as guru praktikum duk tengah2 je la.. =)

memula mmg rase cambest jek, tapi lepas waktu rehat, huhu.. meja kena ubah amik smaller version.. aku lupe lak nak snap meja kecik tuh, tapi takpe la.. janji ade meja utk wat kerja or duduk2 nak tanda buku..

harini yang takbest nye sebab masih blum dpt jadual mengajar.. well, memang la duk saje je kat bilik gurunye, tapi aku ni jenis tak bape pandai nak borak kosong.. so bila takde kelas nak masuk jadik cam blur ah sket.. lagipun mmg byk gile plan aku nak wat ngan bebudak aku nih.. hihi, hope sume benda berjalan lancar ah.. lepas pada 12tghari tadi ade meeting untuk program merentas desa which will be run on 6 february (sabtu) untuk replace cuti yang diambil pada hari rayo cino nnti.. weee skool aku cti seminggu beb, seronok gler.. but starting tomorrow kena gi skool after 4 until thursday sebab ade latihan merentas desa and so on.. siap kena latih pasukan bola tampar skolah (but thats good, syok gak men bola tampar).. well, we’ll see tomorrow plak ape cite nye kn? maybe byk sket picture sebab mungkin dah dpt masuk kelas.. =)

manga: kenichi strongest disciple 370 @ mangastream.com dah kuar.. check it out.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: