Rase nak melompat~

Harini hari yang best… sebab pe? for the 1st time harini aku own my own netbook. Yupz, netbook, bukan notebook ok.. Sebelum ni aku memang penah ‘wat harta’ laptop kengkawan and my mum nye, tapi kepuasan owning my very own netbook is different and its like everything about it is mine, and totally mine.

Sebelum ni aku memang seorang yang giler Desktop sebab aku ni hardcore gamer jugakla… berani berani je aku ckp kalau game yang korang tengah main tu aku tak pernah dengar, that means game tu memang patut korang tinggalkan… eeek, berlagak je bunyiknye kan, tapi ade ring of truth in the words k.


Ni lah netbook yang aku balun di Pc-Depot dgn housemate merangkap BFF aku si ary tghari tadi. Memang mantap lah netbook ni sebab jangkahayat bateri bleh last for 6 hours! not stated but tested, as of now aku dah guna straight 4 n half hours and still got 1 n half H before the battery runs out.. about heat problem regarding Acer brand? Nope, they solved it somehow i guess sebab aku letak atas tilam je and tilam je panas, laptop ni ok jek… I think sebab dia white in colour sebab tu lah x collect heat sgt kan?

Btw peeps, kalau nak beli netbook/laptop make sure they had 6 cells Li-ion battery sebab menatang ni la yang menentukan jangka hayat on-battery lame ke skejap k.

Conclusion: This tiny and comfortable netbook does great on pictures edit, surfing the net, listening to music or even watch movies on the goes. Games aku tak tau plak sebab aku blum test and takde intention to do so.

New target: get my own broadband utk working on travel~ weee~

Advertisements
  1. Pastikan menggunakan sofwer asli. Kebanyakan pengguna di Malaysia, MESTI menggunakan sofwer PIRATE. Cara mengatasinya beralihkan kpd Sofwer Bebas (Free Software atau Open Source Software).

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: