Happy

Again, after so long without a words, i’m back to the pages.

Btw, about school, was long finished, been about 2 weeks ago dah abis. So, around 1 month dah tak tulis ni. School sangat best, semua kenangan indah jek orang kata kan. Aku pun x decide g nak tukar school ke tak semester depan. Yang pasti, lepas seminggu masuk semester 6, akan terus keluar praktikum fasa 2 suda.

Pasal baru-baru ni, aku dah amik MUET test akhirnya. Wahaha, lambat kan? for my batch kalau baru amik skang memang lambat sangat lor. This is my first try anyway, I dunno if I gonna have to take it once more anyway. Hope lepas la bend 3 at least. Tapi for sure aku berharap dapat lebih. Just that masa writing aritu, aku tak sempat wat conclusion sempurna sebab tak cukup masa. Point nak letak pun tak sempat abis. Rugi tul, patut aku wat main essay dulu baru wat essay pendeks tu. hahah

Anyway, today aku dah pun abis speaking test. Test A aku rasa aku dpt sampaikan points dengan baik dan menepati masa, just that group discussion kitorang loqlaq sket la. Hehe, ade ke dorang ni dok gaduh pasal makanan. Soalan speaking tadi bunyik er camni:

“Your family is discussing about how to manage family income”

Pastu aku punya Task A; ” You’re about to suggest your family to take part time job to manage the family income”

well, sebabkan masalah Task B tu; i) reduce food and beverages spending; ni lah yang buatkan orang yg amik markah pun tergelak besar. Kitorang Candi A.B ngan aku (D) dok setuju, si kawan aku Cand C bangkang.. haha, sebab pe lawak? sebab dia badan besar… waahaha… dahtu, abis cite sal food dorang sume takde lak idea nak support suggestion lain and then aku la dok cita sorang2 perabis masa. Takut conquer discussion and tolak markah, aku pass la kat dorang sket2, senyap plak… takkan discussion senyap kan? last2 conclusion 3 min awal dpd waktu diperuntukkan. Hahah, wat setuju kat reduce water and electricity usage. Sebab yang ni global sket, suma orang guna, and suma orang leh jimat cermat on this matter.

So, agak happy la sebab this 1 thing dah abis. Rupanya tak lah susah mana and discussion tu agak fun jugak lah, hehe. Esok nak kena hantar assignment Pengurusan Sukan dan Kesihatan pulok. Dr Ting plak nak tgk file ISL, huaaa… byk keje, tapi malas tol nak wat. heheh, till next time.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: